Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saltimbocca på kyckling

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

De fyllda kycklingrullarna får bräsera i vitt vin för att bli riktigt möra och saftiga.

Ingredienser

6 personer på buffé
  • 3 st kycklingfiléer
  • 6-9 st lufttorkad skinka, skivor
  • 12-18 st salvia, färska blad
  • 20 g smör
  • 2 msk olivolja
  • vetemjöl
  • 2-3 dl vin vitt, torrt, matlagningsvin

Så här gör du

  1. Skär tunna skivor av filéerna (du bör kunna få ut 2–3 skivor av varje filé) genom att skiva dem tunt, vågrätt.
  2. Lägg ett salviablad på varje köttskiva, salta och peppra och lägg på skinka. Rulla samman och fäst med tandpetare. Rulla i vetemjöl.
  3. Smält smör och olja i en stekpanna. Fräs kycklingen så att den får färg runt om. Slå på vinet, lägg på lock och sänk värmen. Ös med sky och låt småsjuda 10–15 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdiglagad innan du serverar.