Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saltimbocca alla romana

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Klassisk kalvschnitzel med parmaskinka och salvia. Saltimbocca betyder ”hoppar in i munnen”, och visst gör de lättätna och möra schnitzlarna skäl för namnet. Här viks köttet dubbelt, som rullader, men i originalet viks inte köttet ihop, och då kortas stektiden något.

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 500 g kalvinnanlår i ½ centimeter tjocka skivor
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • cirka 150 g lufttorkad skinka i tunna skivor
  • färsk salvia
  • smör
  • cirka 1 ¾ dl torr marsala

Så här gör du

  1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och täck dem med plastfolie. Banka ut dem till cirka 2 millimeters tjocklek, till exempel med en kastrull.
  2. Krydda köttskivorna med salt och peppar. Lägg en skiva skinka och 2 salviablad på varje köttskiva. Vik köttet dubbelt och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.
  3. Stek köttet i smör tills det är precis genomstekt, cirka 3 minuter på varje sida. Lyft upp och varmhåll under folie.
  4. Häll bort fettet från pannan. Häll vinet i pannan och koka ihop ett par minuter. Lägg upp köttet och ringla över vinskyn.