Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saltbakade små potatisar med räkor och forellrom

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Fiffigaste drinktilltugget. Varmt och kallt på samma gång. Extremt lättlagat, extremt gott.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 16 små potatisar
  • 2 dl grovt havssalt

Fyllning

  • 8 räkor
  • 30 g forellrom
  • 2 msk smetana eller crème fraîche
  • 2 msk majonnäs

Till garnering

  • dill
  • körvel
  • rödlök, tunt skivad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strö ut saltet på ett bakplåtspapper på en plåt och lägg potatisarna på saltet.
  3. Tillaga mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter, tills potatisarna är mjuka.
  4. Ta ut plåten och skär en skåra på längden i varje potatis.
  5. Lägg i majonnäs och räkor i hälften av potatisarna och smetana och forellrom i resten.
  6. Strö över rödlök och garnera med dill och körvel.