Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salta nötsnurror

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ett riktigt smaskigt tilltugg till fördrinken.

Tips: gör snurrorna i förväg och värm i ugnen några minuter före serveringen.

Ingredienser

20 stycken
  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • 2 ½ dl riven Prästost
  • 1 ägg
  • ½ dl pinjekärnor
  • ½ dl valnötter
  • ½ dl hasselnötter
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Rulla ut smördegen. Dra en stekspade eller palett i små korta drag, mot den nedre långsidan och gör kanten tunnare. Pensla den med uppvispat ägg. Det gör att kanten fäster bättre, när den rullas ihop.
  2. Hacka nötterna fint. Strö över riven ost och ¾ av de hackade nötterna. Rulla ihop degen från den övre långsidan och avsluta mot den äggpenslade kanten. Skär rullen i 20–24 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg, strö över nötter och lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen vid 225°, cirka 12 minuter.