Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salsiccia med kålrotspuré, rostad paprika, rostad majs och syrade gulbetor (Korv med mos 2.0)

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Jag brukar kalla den här rätten för “Korv med mos 2.0”. Korv är något som kan varieras i oändlighet och här är en modern variant av korv med mos där kålroten får ta plats på tallriken.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st färska salsicciakorvar
  • 600 g kålrot, skalad och tärnad
  • 100 g smör
  • 1 burk majs, avrunnen
  • 2 spetspaprikor, skuren på längden och halverad så du får 8 bitar
  • 1 huvud broccoli, delad i buketter
  • 50 g sockerärtor, skurna på längden
  • 2 st gulbetor, tvättade och skivade med skalet på
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ättika 12%
  • 1 msk socker
  • alfalfagroddar
  • rapsolja
  • salt
  • vitpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Koka sedan kålroten mjuk, häll av och mixa till en slät puré tillsammans med smöret med en mixerstav. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Medan kålroten kokar rör du ihop ättika, socker och vatten i en skål. Lägg ner betorna som du skivat så tunt som du bara kan, en mandolin eller osthyvel är bra att ha till hands. Låt betorna dra i lagen tills det är dags att servera.
  4. Lägg korven och paprikan på en plåt med bakplåtspapper och ringla lite rapsolja över paprikan. Sätt in i ugnen på 200 grader och låt rosta ca 10-15 minuter tills paprikan får lite färg och korven är färdig. Lägg in broccolin på plåten efter ungefär halva tiden.
  5. Hetta upp en kastrull med lite olja och rosta majsen tillsammans med en nypa salt tills den börjar bli lätt gyllene.
  6. Lägg upp en generös sked med kålrotspuré på en tallrik. Dela korvarna på längden och lägg mitt på tallriken. Lägg upp paprikan, broccolin, majsen och sockerärtorna snyggt intill. Garnera med några skivor gulbeta och groddar.
    Dags att servera.