Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salmalax med primörsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Här har ni en super enkel rätt som garanterat imponerar på gästerna. Funkar fint som en förrätt eller öka på volymen och gör till en nyttig lunchsallad.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g Salmalax
  • 1 knippe sparris
  • 1 dl sojabönor
  • 4 rädisor
  • garnityr ex dill, krasse

Syrad gurka

  • 1 gurka
  • 1 dl citronsaft
  • 2 msk socker
  • 2 msk ättika
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Ärtpuré

  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker
  • 1 msk olivolja
  • vatten

Pepparrotsmajonäs

  • 1,5 dl majonäs
  • 1/2 riven pepparrot
  • 1 krm salt

Så här gör du

  1. Börja med gurkan. Blanda samtliga ingredienser och rör tills sockret löst sig. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i små kuber och lägg i citronlagen. Låt stå i kylskåp tills servering.
  2. Ärtpuré. Koka upp vatten. Släng i ärtorna, stäng av plattan och låt stå ca en minut. Häll genast ärtorna i kallt vatten. När de kallnat, sila bort vattnet och mixa ihop med socker, salt och olivolja.
  3. Pepparrotsmajonäs. Blanda ihop samtliga majonäs, riven pepparrot och salt. Smaka av, det ska smaka mycket pepparrot så om det behövs, tillsätt mer.
  4. Sparris. Koka upp vatten och salt. Stäng av plattan och lägg i sparrisen, låt ligga i en minut. Kyl därefter direkt ner sparrisen i isvatten. Skär upp med sneda snitt. Salta.
  5. Skär Salmalaxen i kuber. Montera ihop rätten på en snyggtallrik med ärtpurén i botten. Toppa med garnityren och strö över lite flingsalt. Enjoy !