Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salladstacos

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat
Salladstacos
Wolfgang Kleinschmidt

Vegansk tacos med oumph, rödkål och avokadodressing. Oumph, som görs på sojabönor, hittar du i frysdisken i matbutikerna. Här steks den gyllenbrun och toppas med en avokadodressing.

Ingredienser

6 PORTIONER
  • 6 stora isbergssalladsblad
  • 1 liten klyfta rödkål, cirka 75 g
  • 1 ⁄4 stor papaya
  • 1 avokado
  • 150 g oumph, naturell the chunk
  • olja att steka i
  • 1 tsk fajitaskrydda
  • 1 dl jordnötter eller cashewnötter

Avokadodressing

  • 1 avokado
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 ⁄2 dl sojayoghurt
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar, malen

Tillbehör

  • ärtskott

Så här gör du

  1. Lägg upp salladsbladen på en stor bricka eller ett fat.
  2. Strimla eller hyvla rödkålen fint. Skala och skär papayan i tärningar. Skala och skär avokadon i tärningar.
  3. Stek oumph i olja på medelvärme tills den börjar bli gyllenbrun. Strö över fajitaskryddan.
  4. Lägg rödkål, papaya, avokado och oumph i salladsbladen. Lägg på avokadosås och strö över nötterna.
  5. Avokadodressing: Skala och kärna ur avokadon.
  6. Mixa avokadon och vitlöken, tillsätt sojayoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera salladstacosen med ärtskott.
Du kanske även gillar