Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salladsskott med rosastekt ankbröst och honungsdressing

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Salladsskott med rosastekt ankbröst och honungsdressing
ANN LINDBERG

Härlig förrättssallad. Dressingen är underbar till det rosastekta ankbröstet.

Ingredienser

6 portioner
  • 1-2 askar salladsskott
  • 1 ankbröst, ca 300 g

Dressing

  • 1/2 dl sesamfrön, gärna i olika färger
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk flytande honung
  • 1 1/2 dl olivolja
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Skär några snitt i ankbröstet med en vass kniv.
  2. Hetta upp en grillpanna. Grilla bröstet i 2-3 minuter på varje sida. Lägg över det i en ugnsfast form och efterstek i ugnen på 200 grader i cirka 10- 12 minuter eller tills det fått gyllene färg och är vackert rosa inuti. Svep in bröstet i folie att vila.
  3. Rosta sesamfröna i en torr panna på inte alltför het värme. Häll upp på ett fat och låt svalna. Vispa ihop senap och honung. Tillsätt oljan lite i taget och fortsätt vispa. Späd med lite vatten Tillsätt sesamfröna och smaka av med salt och peppar.
  4. Arrangera salladsskotten på ett stort eller flera små fat. Skär ankbröstet i tunna skivor och lägg dem ovanpå. Skeda över dressingen. Servera eventuellt med ett gott bröd.
Du kanske även gillar