Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad på vaxbönor med myntadressing

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Sallad på vaxbönor med myntadressing
Foto: Martin Cederblad

Det är så fräscht med de ljumma vaxbönorna, de olika syrade bönorna och den friska myntadressingen. Servera salladen som den är eller tillsammans till fisk, kött, kyckling eller hårdkokta ägg.

Ingredienser

1 portion
  • 50 g mynta, färsk finhackad
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk citronsaft eller vit vinäger
  • salt
  • svartpeppar, mald
  • 200 g vaxbönor
  • 50 g syrade bönor (Tistelvind)

Topping

  • mynta
  • svartpeppar, mald
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Börja med att finhacka myntan och blanda med olivolja, citronsaft eller vinäger, salt och peppar.
  2. Koka vaxbönorna i saltat vatten i 5-6 minuter, slå sedan av spadet.
  3. Vänd ihop vaxbönorna med de syrade bönorna och dressingen.
  4. Servering: Toppa salladen med mynta, svartpeppar och flingsalt.
Du kanske även gillar