Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad på tonfisk och kidneybönor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En härlig räddare i nöden när lunchlådan ska packas och resterna från gårdagens middag inte räcker till. En burk kidneybönor och en burk tonfisk plus ett kokt ägg är en smal, snabb och väldigt lättlagad lunch. Detta passar även en 5:2-dag, med enbart citronsaft som dressing.

Ingredienser

1 portion
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1/2 burk avsköljda kidneybönor
  • 2 små tomater
  • 1 hårdkokt ägg
  • en näve bladspenat eller annan sallad

Dressing

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. 1 Skala och dela ägget, fördela alla ingredienser på en salladsbädd. Häll på dressingen när du ska äta. Komplettera gärna med extra grönsaker vid sidan om, eller som mellanmål.