Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad på hela dinkelgryn med paprikamajonnäs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Sallad på hela dinkelgryn med paprikamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl hela dinkelkärnor
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 burk blandade kokta bönor, väl sköljda
  • 2 dl skalade räkor
  • salt och peppar
  • 100 g rucola
  • 50 g ärtskott, att dekorera med
  • Paprikamajonnäs, 1/2 liter:
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk torkad oregano
  • olja
  • 1 äggula
  • salt och peppar
  • 1 msk citronörtvinäger
  • 1 1/2 tsk timjansenap
  • 2 dl varmpressad rapsolja

Så här gör du

  1. Börja med majonnäsen: Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur paprikan, lägg i ugnsfast form. Salta och peppra, strö över oregano och lite olja. Ställ in i mitten av ugnen och rostas cirka 15 minuter. Tag ur, låt svalna och mixa till puré med hjälp av mixerstav.
  2. Majonnäsen: Se till att alla ingredienser håller samma temperatur, till exempel rumstemperatur. Rör samman äggula, salt, peppar, vinäger och senap i en rundbottnad skål.
  3. Tillsätt oljan med elvisp. Först droppvis lite i taget och sedan i en fin stråle. Vispa hela tiden. Rör försiktigt i paprikapurén. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka dinkelgrynen mjuka i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. Rör samman med rucola, bönor, strimlad paprika och paprikamajonnäs.
  5. Strö över räkor och ärtskott vid servering.
Du kanske även gillar