Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad med ranchdressing

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Sallad med ranchdressing
Foto: Joel Wåreus

Fräsch sallad med bladspenat, avokado, grönt äpple och selleri. Rostade valnötter och knapriga krutonger gör rätten extra god.

Ingredienser

4 portioner

Avokadosallad

  • 1 krispsallad eller romansallad
  • 75 g bladspenat
  • 2 avokado
  • 125 g majs
  • 1 morot eller en bit pumpa
  • 1 grönt äpple
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 jalapeño
  • 1 dl valnötter, rostade i en torr stekpanna

Ranchdressing

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 1-2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk hackade örter, till exempel timjan, basilika, persilja
  • salt
  • vitpeppar, malen

Krutonger

  • 2 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olja
  • 1 msk smör
  • ½ tsk örtsalt

Så här gör du

  1. Avokadosallad: Riv salladen och blanda med spenaten, lägg upp på ett stort fat.
  2. Skala och kärna ur avokadon, skär dem i klyftor. Lägg avokadoklyftorna på salladen och lägg på majsen.
  3. Skala moroten. Strimla moroten eller pumpan och äpplet tunt gärna på en mandolin.
  4. Strimla sellerin fint. Skiva jalapeñon tunt. Lägg strimlorna och jalapeñon på salladen och strö över valnötterna.
  5. Ranchdressing: Blanda crème fraiche, majonnäs, senap, vitlök och örter (om man vill så kan man mixa ner örterna så blir såsen härligt grön). Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Krutonger: Skär brödet i centimeterstora tärningar. Stek tärningarna i oljan och smöret tills de är gyllenbruna. Strö över örtsaltet.
  7. Servering: Ringla lite av dressingen över salladen och servera resten bredvid i en skål. Strö över krutonger.
Du kanske även gillar