Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad med bresaola och grillad paprika


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Det blir stor skillnad på paprikan när den grillats. Tunn bresaola och krispig rucolasallad passar bra till.

Ingredienser

4 portioner
  • 
4 paprikor
olivolja att pensla med

  • 200 g bresaola

  • 120 g rucola
  • 
3 msk olivolja
  • 
1 msk vit balsamvinäger

  • salt och peppar
  • 
parmesanost

  • basilikablad
  • 
balsamicoreduktion


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 
Dela paprikorna och kärna ur dem. Lägg dem med skalet uppåt på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  3. Pensla med olivolja och ställ in dem i ugnen tills skalen börjar bli svarta. Det tar 20-30 minuter. Paprikorna ska vara mjuka men inte mosiga.

  4. Ta ut dem och lägg dem i en plastpåse. Låt dem svalna lite och dra sedan av skinnet.

  5. Dela dem i mindre bitar.
Lägg ut bresaolan på tallrikar och ringla över olivolja och balsamvinäger.

  6. Fördela rucolan, de rostade paprikorna, hyvlad parmesanost och basilikablad. Ringla över balsamicoreduktion.