Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Quinoasallad med ­salami 
och halloumi

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Quinoasallad med ­salami 
och halloumi
MALTE DANIELSSON

En lunch som har det mesta! Ost, salami, quinoa och härliga grönsaker! Mums!

Ingredienser

4 portioner

  • 3 dl vit quinoa
  • 
1/2 dl olivolja

  • 2 msk rödvinsvinäger

  • 2 msk flytande honung

  • 1 msk hackad färsk persilja

  • 1 tsk salladskrydda

  • salt och svartpeppar

  • 1/2 röd paprika

  • 1/2 gul paprika

  • 250 g cocktailtomater, gula och röda
  • 
100 g gröna oliver

  • 1/2 skivad rödlök

  • 1 sallad

  • 1 paket halloumi, 200 g

  • 1 msk olivolja

  • 120 g skivad pepparsalami

  • 1 persiljekvist

Så här gör du

  1. 
Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, cirka 13 minuter. Häll av vattnet och lägg i en skål.

  2. Blanda ner olja, vinäger och honung. Blanda ­persilja, salladskrydda, salt och peppar. Skär paprika i tärningar och dela ­tomaterna. Blanda ner i salladen tillsammans med oliver och skivad rödlök.

  3. Lägg salladen i en skål eller på ett fat och fördela quinoan över.

  4. Skiva halloumi i skivor och stek gyllen­bruna några minuter i olja. Blanda ner ostskivorna i salladen tillsammans med skivad salami.

  5. Dekorera med bladpersilja.
Du kanske även gillar