Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saftiga vegobiffar med myntadressing och rostade tomater med ruccola.

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Vegetariska biffar med färsk mynta och halloumiost. Oslagbart goda och riktigt enkla att göra.

Ingredienser

2 portioner

Biffar

  • 200 g halloumiost
  • 1 st morot
  • 0,5 st zucchini
  • 2 st tunt skurna salladslökar
  • 1 st ägg
  • 2 msk färsk mynta
  • salt och svartpeppar
  • riktigt god olivolja

Dressing

  • 2 msk sherryvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 0,5 st röd chili, fint hackad
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk fint hackad mynta

Rostade tomater

  • 100 g coctailtomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan eller timjanblad
  • 70 g ruccolasallad
  • 0,5 st liten röd lök
  • riktigt god olivolja
  • sherryvinäger

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 90 grader. Dela tomaterna på längden, lägg dem på en plåt. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt och strö över tomaterna. Ringla över olivolja och strö över kryddorna. Rosta tomaterna i ugnen ca 90 minuter. Låt svalna och bland sen med ruccola och rödlök. Vid servering ringla över vinäger och olivolja.
  2. Riv morot och zucchini på ett rivjärn. Lägg i en sil och strö över lite salt. Efter 5 min pressa bort allt vatten. Riv halloumiosten fint och blanda med grönsakerna, löken, ägget och myntan. Smaka av med salt och peppar. Forma 4 st. biffar och ställ in i kylen ca 20 min så de sätter sig. Värm upp en panna på medelvärme och stek biffarna i ca 4 min på varje sida.
  3. Blanda olivolja, vinäger, honung, mynta, ingefära och chili i en skål. Server vid sidan av.