Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saftig Pannbiff i ugn med lök skysås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 44 st har redan röstat

Saftiga biffar som ger lök skyn en extra god smak.

Ingredienser

4 portion

Pannbiff ca 12 st

  • 1 kg fläskfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl + 2 msk ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1/2 msk Grillkrydda(knorr) eller mer
  • 1 msk kalvfond (bong)
  • Knappt 1/2 krm malen kryddpeppar
  • Salt ev peppar
  • Fett till stekning

Lök skysås

  • 3 st gul lök
  • 5 dl vatten
  • 3 msk Kikkoman soja
  • 1/2 - 1 tsk flytande honung
  • peppar och salt

Så här gör du

  1. Blanda mjölk, grädde och ströbröd, ställ åt sidan och låt svälla ca 20 -30 min.
  2. Skiva och hacka en lök till färsen.
  3. Blanda samman alla ingredienser till biffarna när smeten är klar smaksätt med grillkrydda, kalvfond (bong), malen kryddpeppar och salt.
  4. Forma till biffar och stek snabbt båda sidor i lite fett på hög värme så att de får stekyta. De ska inte steka för länge för då bli de tillagade. Lägg ut dem i en ugnsfast form 30 x 25 cm och ställ åt sidan. Det gör inget om de ligger något på varandra. Det blir Ca 12 st.
  5. Skiva resten av löken i strimlor och stek i köttsaften från biffarna tills löken fått lite lagom med färg.
  6. Häll på vatten och smaksätt med soja, flytande honung, lite salt och peppar. Koka upp och låt små puttra på svag värme ca 10 min så att löken sätter smak på vätskan.
  7. Häll lök skyn över biffarna och fördela löken jämnt över. Sätt in i ugn näst nederst 175 grader i 20 - 30 min beroende på ugn.
  8. Tips! Frys in biffar med lök sky om det blir över.