Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffranssås – recept

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ljuvlig och vacker sås till alla slags fiskrätter.
Glutenfri sås: byt ut vetemjöl mot majsena i redningen.

Ingredienser

4 –6 PORTIONER
  • 1 ⁄2 gul lök
  • smör till stekning
  • 1 ⁄2 l fiskbuljong
  • 1 ⁄2 flaska vitt vin
  • 4 vitpepparkorn
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ⁄2 g (1 påse) saffran
  • 1 ⁄2 msk vetemjöl eller majsena
  • salt
  • några droppar citron
  • 2 msk smör

Så här gör du

  1. Hacka löken fint och fräs i lite smör i en kastrull.
  2. Slå på buljong och vin och lägg i vitpeppar. Koka i cirka 10–15 minuter, skumma av under tiden om det behövs.
  3. När buljongen har kokat ner till hälften, häll i grädden och tillsätt saffran. Koka tills såsen börjar tjockna.
  4. Red av med vetemjöl eller majsena utrört i ett par matskedar kallt vatten och låt såsen koka upp igen.
  5. Sila såsen och smaka av med salt och citronsaft. Vispa eller mixa ner smör med en mixerstav.