Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransrisotto med champinjoner och valnötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st schallotenlökar
  • 4 dl risottoris (avorioris)
  • 1 g saffran
  • 2 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljong
  • 300 g champinjoner
  • 2 dl riven parmesan (gärna extra till servering)
  • ruccola till servering

Så här gör du

  1. Finhacka löken och fräs den med lite olivolja i en stor stekpanna.
  2. Tillsätt risottoriset och fräs alltsammans tills riset blivit glansigt.
  3. Häll över vinet och låt det koka in
  4. Tillsätt lite av buljongen i taget och låt risotton puttra på svag värme tills den är krämig och riskornen är al dente (med en liten kärna i mitten). Det tar ca 20-30 minuter. Kom ihåg att all buljong kanske inte behöver användas.
  5. Skiva champinjonerna och stek dem gyllenbruna tillsammans med lite smör i en separat stekpanna. Salta och peppra.
  6. Tillsätt champinjoner och parmesan i risotton. Låt osten smälta. Smaka av med lite salt.
  7. Fördela risotton i fyra tallrikar. Toppa med ruccola, valnötter och några skivor hyvlad parmesanost.