Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffrans­muffins med mandel


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Saffrans­muffins med mandel

MALOU HOLM/EXPRESSEN

Muffins med smak av saffran och apelsin.

Ingredienser

15 stycken

  • 75 g skållad, skalad mandel
  • 200 g mandelmassa
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 1/2 g saffran
  • saft och rivet skal från 1 apelsin
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • florsocker att pudra över


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i mandlarna. Låt koka ett par minuter, dra från plattan och sila upp mandlarna när du kan trycka ut dem ur sina skal. Ställ åt sidan.

  2. Riv mandelmassan. Vispa ihop den med smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget, och vispa till en fluffig smet. Vispa ner saffran, rivet apelsinskal och -saft.

  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
  4. 
Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform och fyll dem nästan ända upp med smet. Lägg 3-4 skållade mandlar på toppen av varje muffin.
  5. 
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt muffinsarna svalna lite i formen innan du stjälper upp dem så går de inte sönder. Pudra över florsocker.
Du kanske även gillar