Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransmuffins med mandelmassegömma

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Saffransmuffins med mandelmassegömma
EXPRESSEN

Saftiga LCHF-anpassade julmuffins med smak av saffran och med underbart god mandelmassa

5 ekologiska ägg

Ingredienser

12 st
  • 100 gram smält smör

  • 1 dl grädde

  • 2 msk Bakery+ sötning (eller annan vald sötning motsvarande ca 1 dl strösocker)

  • 1 dl mandelmjöl

  • 0 ,5 dl kokosnötsmjöl

  • 1 dl pofiber

  • 1 msk fiberhusk

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 pkt saffran 



Fyllning:


  • 4 dl mandelmjöl
  • 3-4 bittermandlar
  • 2 msk Bakery+ sötning (eller annan vald sötning motsvarande ca 1 dl strösocker)

  • 0,5 dl vatten


Så här gör du

  1. Mandelmassa:
 Blanda i matberedare mandelmjölet och de finrivna bittermandlarna med sötningen. Ta sedan i vattnet till önskad konsistens. Rulla en tjock korv och förvara kallt.
  2. Muffinsen:
 Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna.
Vispa äggen fluffigt, häll i det smälta smöret och grädden, blanda väl.
  3. Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan ner dem väl ner i smeten.
  4. Fyll muffinsformar till ca 3/4, ställ gärna formarna i en muffinsplåt.

  5. Rulla kulor med ca 1 msk mandelmassa i varje kula och tryck ner i varje muffinsform.
Grädda i 175 grader i ca 20 min. 

  6. Tips: Resterande mandelmassa kan frysas in för att användas vid bak nästa gång, eller rulla kulor och doppa i choklad till "marsipanbröd". Eller testa vår favoritkombo: en ruta Lindt 90% med en skiva mandelmassa på.
Du kanske även gillar