Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransgranola

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Saffransgranola
smaklokarna.blogg.se

Tänk er att smaka en sked ur frukostskålen med slutna ögon och tro att någon stoppat ner en lussebulle i din yoghurt. Ja, så smarrigt smakar denna granola som innehåller ett flertal av julens goda smaker!
Har man ingen lusseglögg hemma så går det lika bra att dubbla mängden saffran och tredubbla mängden honung.

Ingredienser

1 plåt
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl riven kokos
  • 1,5 dl flagad eller hackad mandel
  • 10 st grovhackade paranötter
  • 1/2 dl olja (kokos eller neutral matolja)
  • 1/2 dl Saturnus Lusseglögg
  • 1 msk honung
  • 1/2 pkt saffran
  • russin

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, pumpafrön, kokos, mandel och de hackade paranötterna i en bunke.
  2. Blanda samman olja, glögg, honung och saffran i en annan skål. Häll sedan över de torra ingredienserna och vänd omkring noga så att allt blir fuktigt.
  3. Sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta sedan i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Rör omkring ungefär var femte minut, tätare mot slutet, så att inget bränns eller fastnar.
  4. Låt svalna och njut under tiden av saffransdoften som intar köket! Blanda i russin efter eget tycke och förvara sedan torrt i en tätsluten burk.
Du kanske även gillar