Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransfudge

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Saffransfudge
Örjan Pettersson

En mjuk och lite speciell smak för er som gillar och uppskattar saffran. Den här lära vara bara min under familjens jul. 🙂

Ingredienser

1 portion

Saffransfudge

  • 3 dl grädde/laktos
  • 4 dl socker
  • 50 g smör/laktos
  • 4 msk glykossirap el vanlig sirap
  • 1 msk saffransarom
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 175-200 g ljus blockchoklad

Så här gör du

  1. Blanda ihop alla ingredienser utom den vita blockchokladen i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Ta inte all saffransarom direkt utan ta lite i taget och smaka av för att få den styrka du vill uppnå. Koka upp och koka under omrörning med en termometer tills smeten uppnått 115-116 grader. Dra kastrullen från värmen och rör tills smeten slutat bubbla, rör ner den vita blockchokladen.
  2. Häll över allt i en rostfri skål och sätt i kallt vattenbad. Vispa med elvisp tills smeten blivit tjock och grynig, nästan degig. Häll över i en form, ca 20x20, med bakplåtspapper och trycker ut och platta till fudgen. Låt den stelna och skär sedan upp i bitar.
Du kanske även gillar