Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Så här gör du vackra frostade blommor!

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Färska, ätbara blommor ger färg och krydda åt maten.
Det finns mängder av ätbara blommor som du kan frosta. Syrén, lavendel, krasse, malva, pensé, ros, ringblomma, viol, zucchini- och pumpablomma, daglilja, luktärt, tusensköna och många fler. Du kan även ta loss enstaka blad och dekorera med eller använda blommor från fruktträd. Sockerfrostingen fungerar lika bra på färska bär och frukter, men tänk på att alltid välja ekologiska blommor och frukter. De flesta blommor i butiker är besprutade.

Ingredienser

1 portion
  • Färska, ätbara blommor ger färg och krydda åt maten
  • Lätt vispad äggvita
  • 1 liten pensel

Så här gör du

  1. Pensla blombladen försiktigt med äggvita på båda sidor.
  2. Häll upp socker på en tallrik eller i en skål.
  3. Strö försiktigt socker över blomman eller doppa den i sockret beroende på hur mycket frosteffekt du vill ha.
  4. Lägg blommorna på en tallrik eller ett bakplåtspapper tills de har torkat och stelnat helt.
  5. Lägg blommorna i en lufttät burk. Se till att de inte nuddar varandra och lägg bakplåtspapper mellan varje lager.
Du kanske även gillar