Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

RyssBurgare

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

En unik hamburgare som bjuder på klassiska smaker från det amerikanska och ryska köket.

Ingredienser

4 portion

Hamburgaren

  • 600 g Grovmalen nötfärs med 20% fetthalt
  • 4 Amerikansk portionsförpackad ost
  • 4 Kavring

Dressing

  • 4 ugnsbakad leverpastej
  • 4 st Hela, inlagda rödbetor
  • 4 msk småkapris
  • 4 persilja

Sides

  • 8 st cornichonger
  • 500 g portabellosvampar
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 st citron pressad
  • 1/4 st kanelstång
  • 4 st hela kryddnejlikor
  • 1 krm hela vitpepparkorn

Så här gör du

  1. Den syltade portobellon görs helst dagen innan. Blanda vinäger, socker, saften av en citron och kryddor i en kastrull och låt småputtra i 3 minuter, tillsätt svampen som ska vara delade i fyra delar. Låt puttra ytterligare tre minuter. Låt svalna, förvara i kylskåp. Svampen smakar bäst om den får stå en dag eller två.
  2. Sätt på grillen på högsta värme och forma snabbt fyra hamburgare av nötfärsen, platta inte ut eller hantera köttfärsen för mycket då smälter fettet och fastnar på händerna och luften trycks ur den grovmalna köttfärsen. Salta och peppra. Lägg på het grill 4 minuter på varje sida, sedan 2 minuter på varje sida för medium rare. Lägg på osten den sista minuten av grillningen. Tiden kan ju behöva justeras beroende på just din grill och hur du vill ha dina burgare.
  3. Under tiden hamburgarna är på grillen, rosta och smöra en bit kavring, skär rödbetorna i klyftor och cornichongerna på längden i fyra delar.
  4. Montera det hela, lägg hamburgaren på kavringen, toppa med en skiva leverpastej, rödbetor, kapris och persilja. Lägg upp svampen och kornichongerna vid sidan.