Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rulltårtebakelse med vit choklad

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 bakelser
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker till smeten + cirka 4-5 msk till garneringen
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl rödvinbärsgelé

Till garnering

  • 2-3 dl turkisk yoghurt
  • färska hallon
  • 1 dl vit choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjöl och bakpulver.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda i vattnet. Vänd ner mjölet.
  4. Bred ut smeten över papperet till ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Strö över lite strösocker och stjälp upp kakan på en ark bakplåtspapper, drag av papperet som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla det med lite kallt vatten. Låt kakan kallna t ex under en långpanna.
  5. Lägg smöret i en bunke och vispa med elvisp ca 1 minut. Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vispa ihop till en slät kräm.
  6. Bred krämen och gelén över kakan och rulla ihop den. Slå in rulltårtan i plastfilm eller bakplåtspapper och låt vila i kylen 2-3 timmar eller över natten.
  7. Skär rulltårtan i 4-6 bitar. Toppa bitarna med yoghurt, bär och flisad choklad.