Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rulltårta med sommarens bär

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Rulltårta ska ätas färsk och måste därför göras samma dag som den ska bjudas på. Under sommaren är det fullt med goda bär och kan variera denna kaka till oändlighet. Kanske krusbär, svarta vinbär, hallon, jordgubbar… Låt fantasin flöda!

Ingredienser

1 portion
  • 4 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 citronzest
  • Bär, färska

Så här gör du

  1. Vispa ägg och 1 1/2 dl socker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Sikta ner de torra ingredienserna i smeten genom en finmaskig sil och blanda försiktigt.
  3. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 250 grader, grädda i 5 minuter.
  4. Strö på rikligt med strösocker och vänd uppochner på ett nytt bakplåtspapper.
  5. Låt svalna.
  6. Koka upp bären med syltsockret, låt det sjuda i ca 10 minuter. Om du kokar kommer pektinet i sockret inte binda bären.
  7. Låt svalna och bred på rulltårtsbotten. Låt kanske ligga neråt.