Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rulltårta med limecurd, mascarponekräm och jordgubbar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

En somrig rulltårta med en syrlig limecurd, söt mascarponekräm och jordgubbar.

Ingredienser

8 portioner

Tårtbotten:

  • 3 st Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 2 dl Vetemjöl
  • 3 tsk Bakpulver
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 0,5 dl Mjölk

Fyllning:

  • 1 burk (ca 300g) st Limecurd

Mascarponekräm:

  • 125 g Mascarponeost
  • 0,5 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1,5 dl Vispgrädde
  • Ett gäng st Jordgubbar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250°
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Tillsätt mjölken och rör smeten slät.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten över bakplåtspappret nästan u i kanterna och grädda den längst ner i ugnen i ca 5 minuter. Vänd över kakan på ett nytt bakplåtspapper på en sval bricka eller en annan plåt. Lossa försiktigt bakplåtspappret och låt kakan svalna helt.
  5. Mascarponekräm: Vispa mascarponeost, strösocker och vaniljsocker krämigt. Vispa upp grädden rätt hårt och vänd ner den i fyllningen.
  6. Bred limecurd över kakan i ett tunt lager.
  7. Bred på mascarponefyllningen över limecurden. Skiva jordgubbarna och strö dom över fyllningen. Rulla ihop tårtan genom att vika in ena kanten först, ta hjälp av bakplåtspappret för att få en tight rulle. Avsluta med skarven nedåt.
  8. Tips: Pudra florsocker över tårtan innan servering. Dekorera med vispad grädde och jordgubbar.