Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rulltårta med lemoncurd

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Smarrig rulltårta med syrlig lemoncurd som fyllning! Testa – den är magisk.

Ingredienser

1 portion

Rulltårta

  • 2 dl Vetemjöl
  • 0 ,5 tsk Bikarbonat
  • 8 g Vaniljsocker
  • 1 Citronzest
  • 3 Ägg
  • 1 ,5 dl Strösocker
  • 2 msk filmjölk

Lemon curd

  • 100 g Citronsaft (2 st stora citroner)
  • 2 dl Strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 50 g Osaltat smör

Så här gör du

  1. Rulltårta: Sätt ugnen på 250 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg och strösocker poröst, vänd i dem torra ingredienser och citronzest med en slickepott försiktigt och sist i med filmjölken. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut kakan ur ugnen, sockra kakan på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper, låt svalna. För att lossa bakplåtspappret lättare kan du pensla med kallt vatten på pappret lite innan och lossa det försiktigt.
  2. Lemon curd: Pressa citronsaft och lägg i en kastrull tillsammans med strösocker. Blanda äggula och ägg i en bunke. Koka upp citronsaft och strösocker och häll det över äggen och blanda väl. Sänk värmen på spisen och häll tillbaka allt i kastrullen, under konstant omröring värmer du på allt tills den börjar tjockna till lite lätt. Häll över curden i en ren bunke och klicka i smöret, blanda väl till en slät lemon curd. Plasta och låt svalna helt i kylen, minst 2-3 timmar.