Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotfruktsgratäng i portionsform

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 1 st persiljerot
  • 2 st palsternackor
  • 1 st morot
  • 4 st potatis, Amadine
  • 1 st gul lök
  • 150 g lagrad prästost, 17%
  • salt, peppar
  • 2-3 dl matlagningsgrädde

Så här gör du

  1. Skala rotfrukter och potatis och dela dem i bitar, så att de får plats i röret till matberedaren. Montera den grova rivskivan och riv rotfrukter, potatis, lök och ost. Salta och peppra. Rör om i blandningen.
  2. Smöra portionsformarna och fördela fyllningen i formarna. Ställ formarna på en plåt och häll på matlagningsgrädde upp till 3/4 av formens volym. Grädda gratängerna på 225 grader, cirka 30 minuter, i nedre delen av ugnen. Servera gratängerna som vegetarisk rätt med bönsallad eller som tillbehör till stekt kött eller fisk.