Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rotfrukter på grillen

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Rotfrukter på grillen
Kronfågel

Här tar vi med oss potatis, palsternackor och morötter som vi förkokat hemma, så de har kvar en liten hård kärna i mitten. De väl avrunna rotfrukterna packas i plastpåsar och tas med på utflykten.

Ingredienser

4 person(er)
  • 600 g potatis
  • 3 st palsternackor
  • 3 st morötter
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 1 tsk timjan
  • salt och svartpeppar

Dippsås:

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 3 msk mango chutney
  • 1 nypa salt

Så här gör du

  1. Förbered hemma: Rör ihop ingredienserna till såsen hemma och ta med i en burk med lock.
  2. Skala och koka potatis och rotfrukter, cirka 8 minuter. Slå av vattnet, låt ånga av och svalna. Packa i plastpåsar.
  3. Ute i naturen: Vik en låda av folie med minst tre lager folie i botten. Skär den förkokta potatisen och rotfrukterna i klyftor och lägg i folieformen.
  4. Skala och skiva löken över. Strö över timjan, salta och peppra. Pressa vitlök och klicka smör över. Förslut och grilla rotfrukterna på grillen cirka 15 minuter. Servera med dippsås.
Du kanske även gillar