Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostbiff med varm potatissallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Rostbiff med varm potatissallad
JENNY GRIMSGÅRD

Rosastekt rostbiff med potatissallad som går bra att äta både varm och kall. Rostbiff är festligt och passar vid många olika tillfällen.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg rostbiff eller innanlår
  • 1 kg fast potatis
  • 2 rödlökar
  • 2 tsk strösocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1/2 dl grov senap
  • 3 msk kapris
  • 1 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Salta och peppra köttet och bryn runtom i smör.
  3. Sätt in köttet på ugnsgaller med plåt under i mitten av ugnen. Baka cirka 1-1 1/2 timme till en innertemperatur på 60 grader.
  4. Skala och skiva löken tunt, gärna på mandolin. Blanda med socker, 2 tsk vinäger och 1 krm salt. Låt stå minst 15 minuter.
  5. Koka potatisen. Dela i mindre bitar och blanda med crème fraiche, 2 tsk vinäger, majonnäs, senap, kapris, gräslök och dill.
  6. Smaka av salladen med salt och peppar. Servera med tunt skivad rostbiff och syltad rödlök.
Du kanske även gillar