Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostat mandel- och pumpakärnsmör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ett mycket gott och hälsosamt alternativ till pålägg eller som tillbehör till grönsaker, chiapudding eller frukt.

Ingredienser

1 Burk
  • 200 g Sötmandel
  • 100 g Pumpakärnor
  • 3 msk Rapsolja, kallpressad
  • 3 msk Kokosolja, kallpressad
  • Salt efter smak

Så här gör du

  1. Lägg mandlar och pumpakärnor på en plåt. Rosta ca 8 min i 175-200 °C tills de är gyllenbruna. Lägg i en mixer. Tillsätt oljan och ett par nypor salt. Mixa till önskad konsistens, slätt eller grovt. Förvara i burk i kylen.