Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad svamp med ­parmaskinka


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ett gott tillbehör till höstens vilträtter.


Ingredienser

4 portioner

  • 1 kantareller eller blandsvamp

  • 200 g parmaskinka i bit

  • 4 vitlöksklyftor

  • 2 rödlökar

  • 2 tsk rosmarin

  • 2-3 msk rapsolja

  • flingsalt och nymald peppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa svampen, dela större svampar i mindre bitar.

  2. Skär skinkan i tärningar. Skiva vitlök, skär rödlök i klyftor.

  3. Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter.