Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad sparris med mandel & brynt smör

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat
Rostad sparris med mandel & brynt smör
Foto: Eva Hildén Smith

Ett fantastiskt tillbehör!

Tips: Prova exempelvis till dessa lammracks.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 knippor grön sparris, cirka 500 g
  • 2 msk rapsolja
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 dl mandelspån
  • 50 g smör

Till garnering:

  • 1 vältvättad citron, finstrimlat skal
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på grill, 225 grader.
  2. Bryt av den nedersta, hårda biten av sparrisen, 2–3 centimeter.
  3. Lägg sparrisen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med oljan och krydda med smulat flingsalt.
  4. Rosta sparrisen i mitten av ugnen 5–10 minuter.
  5. Häll mandelspån i en liten stekpanna och rosta dem under omrörning på medelstarkvärme. Ta upp på en tallrik.
  6. Lägg smöret i pannan och låt det smälta på medelstark värme, bryn smöret tills det får fin ljusbrun färg.
  7. Lägg sparrisen på ett varmt fat. Toppa med mandelspån och garnera med citronskal. Salta och peppra. Servera med det brynta smöret.
Du kanske även gillar