Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad sparris med citronkrisp

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg sparris, stjälken trimmad
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 krm nymalen peppar
  • 2 msk valfritt typ av smör
  • 1 dl panko
  • saft och skal av ½ citron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg upp sparris på en bakpappersklädd plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar och rosta i ugnen i ca 20 min.
  2. Smält under tiden mjölkfritt smör i en stekpanna, tillsätt panko och stek tills brödsmulorna är mörkbruna, ca 8 min. Dra av stekpannan från plattan och tillsätt citronsaft och skal. Smaka av med salt.
  3. Ta ut sparrisen ur ugnen och strö sedan pankosmulorna över. Garnera med citronklyftor och servera som sidorätt eller förrätt.