Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad sötpotatis med rucola

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Sötpotatis i skivor blir snabbt klara i ugnen och är goda att vända ihop med blandade salladsblad.

Ingredienser

4 person(er)
  • 2 st sötpotatisar
  • olja
  • flingsalt

Till servering:

  • 1 st skivad rödlök
  • rödvinsvinäger
  • 1 babyspenat
  • 1 dl blandade salladsskott

Så här gör du

  1. Skala och skär sötpotatisen i tjocka skivor. Lägg dem på en ugnsplåt, ringla över olivolja, strö över salt och vänd runt. Rosta i ugn, 175 grader, cirka 12 minuter eller tills potatisen känns mjuk.
  2. Blanda den skivade rödlöken med lite rödvinsvinäger och låt dra cirka 5 minuter.
  3. Blanda babyspenat och salladsskott i en stor skål. Lägg ner den marinerade rödlöken och vänd runt.
  4. Lägg ner den färdigrostade sötpotatisen i skålen och vänd runt med salladen.