Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad rödkålssallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Någon form av kål är alltid gott ­tillsammans med skinkan, korven och köttbullarna. Även torkad frukt och apelsiner hör julen till, men begränsa inte frukten och nötterna till dessertbordet. Låt dem i stället ­förgylla en fräsch sallad som passar till det mesta på julbordet.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 500 g rödkål
  • 2 rödlökar
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt
  • 75 g valnötter
  • 2 apelsiner
  • 1 dl torkade tranbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg kål och lök i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja och salt.
  2. Baka i mitten av ugnen 20-25 minuter. Lägg på delade nötter när cirka 10 minuter återstår.
  3. Skala apelsinerna med kniv ända in till fruktköttet så att de vita ­hinnorna försvinner. Skär ut hinnfria klyftor. Ta vara på fruktsaften.
  4. Droppa över fruktsaften och låt eventuellt grönsakerna kallna. Lägg på apelsinklyftor och tranbär vid servering.