Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad rödkål med kryddiga kycklingspett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Förknippar du rödkål och äpplen med julen? Sluta med det! Denna färgrika måltid passar perfekt även sommartid.

Ingredienser

4 portioner


Sallad:


  • 500 g rödkål

  • 2 rödlökar

  • 2 msk rapsolja

  • flingsalt

  • 3 små juläpplen
  • 
75 g valnötter
  • 
200 g fetaost

  • 2 msk crema de balsamico

  • 2 msk olivolja


Kycklingspett:


  • 400 g kycklingfilé

  • 2 tsk spiskummin

  • 1 nypa kajennpeppar

  • 2 msk olivolja

  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 
flingsalt

  • korta träspett


Så här gör du

  1. Spetten: Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Blanda kryddor, olivolja, vitlök och salt. Lägg i kycklingbitarna och blanda om. Trä upp kycklingen på spett. Stek spetten runtom i teflonpanna, cirka 5 minuter.

  2. Salladen: Sätt ugnen på 225 grader. Skär kålen i bitar. Skala och klyfta löken.

  3. Lägg kål och lök på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja och salt. Baka i mitten av ugnen 20-25 minuter.

  4. Kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Blanda äpplen och delade nötter med kålen när cirka 10 minuter återstår.

  5. Ringla över olja, vinäger, salt och peppar och strö på smulad ost. Servera med nystekta kycklingspett.