Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad pumpa

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Rostad pumpa i ugnen tillsammans med härliga kryddor är enkelt och smakar ljuvligt gott. Du kan också testa att blanda ut pumpan med andra rotfrukter såsom potatis, morötter och palsternacka. I det här receptet använder vi oss av en smaskig butternutpumpa. Att rosta pumpa är både enkelt och gott! Perfekt till middag på halloweenfesten.

Läs också: Så rostar du pumpakärnor

Ingredienser

1 portion
  • 1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 °. Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. Skär löken och pressa vitlöken. Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar.
  2. Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk.