Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad primörsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Rostad primörsallad
Ove Lindfors

Genom att rosta primörer av bra kvalitet får du enkelt ett läckert tillbehör till buffén.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 500 g delikatesspotatis
  • 500 g grön sparris
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 250 g snackmorötter
  • flingsalt
  • 1 msk blått vallmofrö

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och dela potatisen. Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Skär citronen i knubbiga bitar.
  2. Blanda potatis, citron och olivolja på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen i cirka 18 minuter.
  3. Ta ut och lägg på sparris och morötter. Krydda med salt och blanda om. Fortsätt rosta i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, i cirka 12 minuter.
  4. Strö på vallmofrö och blanda om.
Du kanske även gillar