Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rostad potatis med fetaost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g potatis
  • 2 st små palsternackor
  • 4 st små persiljerötter
  • 2 dl kalamataoliver
  • olivolja
  • 100 g fetaost, helst fatlagrad
  • färsk rosmarin
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala rotfrukterna. Dela potatis-en i klyftor och palsternackorna och persiljerötterna i stavar. Lägg rotfrukterna i en form och olja in dem noggrant. Salta och peppra. Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 30 min.
  2. Ta ut formen och tillsätt oliver-na. Ställ tillbaka formen i ugnen och låt stå där tills rotfrukterna är gyllenbruna och mjuka.
  3. Smula fetaosten och vänd ner den och rosmarinen i rotfrukterna.