Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rosésallad med grillad grapefrukt

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Krispig sallad, knapriga pekannötter och varm grapefrukt penslad med söt honung. En välsmakande sallad som står sig bra på egen hand, men också tillsammans med grillad kyckling.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 rosésallad
  • 1 roséendive
  • 1 blodgrape
  • 1 blond grape
  • 2 msk honung + att ringla över
  • 60 g pekannötter
  • shisokrasse, röd basilika eller smörgåskrasse
  • färsk oregano
  • jalapeño, skivad
  • röd chili, skivad

Så här gör du

  1. Riv salladsbladen i stora bitar. Dela endivesalladen. Lägg upp salladen på ett stort fat.
  2. Skär bort skalen på grapefrukten och skär upp i centi­meterstora skivor. Pensla på honung och grilla grape­frukten på båda sidor, tills den börjar få lite färg.
  3. Lägg upp grapefrukten på salladen, strö över pekannötter, ringla över honung och lägg på shisokrasse, oregano och skivad jalapeño och chili.