Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rosenbröd – recept på kuvertbröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Små fina kuvertbröd som jag gärna serverar på en buffé.

Ingredienser

30 stycken
  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 12-13 dl vetemjöl

Till pensling

  • ägg
  • vallmofrön

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke (gärna maskin). Smält smöret och tillsätt mjölk, socker och salt. Låt blandningen bli fingervarm och häll den över jästen. Rör ut jästen och tillsätt det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt så att den blir smidig. Strö över lite mjöl och plasta bunken. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bord. Dela degen i två delar och forma längder. Dela varje längd i ca 15 bitar. Rulla bullar och lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Klipp ett kryss i toppen av varje bulle. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader.
  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bröden svalna under bakduk.