Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rosenbladspasta, granatäpple och tunt skuren biff

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Riktigt romantisk rätt. Laga den gärna till någon du älskar.

Ingredienser

6 portioner
  • 900 g utskuren biff
  • 6 vårlökar
  • 1 pkt sockerärtor
  • 1 dl grovhackad körvel eller persilja
  • salt

Marinad

  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk limesaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar

Rosenbladspasta

  • 500 g rosenbladspasta eller annan vacker pasta
  • 1 granatäpple
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Skiva vårlöken i sneda fina skivor. Strimla sockerärtorna och koka strimlorna i lättsaltat vatten i en 1/2 minut, kyl genast så behåller de sin fina färg. Blanda samman med vårlöken.
  2. Finhacka pepparn och blanda med limesaft, olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Häll marinaden över vårlöken och sockerärtorna. Tillsätt den grovt hackade körveln och blanda.
  3. Hetta upp en grillpanna med olja. Grilla biffen i 2-3 minuter på varje sida, salta och peppra. Lägg över den på ett ugnsfast fat, sätt i en termometer och stek färdigt i ugn på 175° i ca 15-20 minuter eller tills innertemperaturen visar 58-59° för rosa kött. Ta ut biffen och låt den vila i några minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av. Blanda ihop olivolja och balsamvinäger, smaka av med salt och peppar. Häll över pastan och rör om.
  5. Halvera granatäpplet och gröp ut kärnorna. Blanda ner dem i pastan.
  6. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg upp dem på ett fat. Fördela den marinerade vårlöken och sockerärtorna ovanpå. Ringla över marinaden och servera med soja och den vackra pastan.