Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rosa pavlova med grädde och jordgubbar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 46 st har redan röstat

Vacker pavlova med smak av somriga jordgubbar. Tips: När du gräddar marängerna, sätt en extra plåt i mitten av ugnen, så skyddas marängerna från övervärmen och de behåller sin rosa färg under gräddningen.

Ingredienser

5 portioner

Maräng

  • 4 äggvitor
  • 3 3/4 dl strösocker
  • cirka 1 tsk röd karamellfärg

Fyllning

  • 4 dl vispgrädde
  • 1/2 liter jordgubbar, rensade

Till garnering

  • myntakvistar
  • florsocker

Jordgubbssirap

  • 3-4 dl rensade jordgubbar, skivade
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker, kan uteslutas

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt 2 dl av sockret och vispa 1 minut. Vispa i resten av sockret, 2 msk i taget. Tillsätt karamellfärg och vispa till jämnrosa marängsmet.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut 2/3 delar av marängsmeten till en rund botten, cirka 22 cm i diameter, bred ut marängen så att det formas en högre kant runtom. Lägg ut resten av marängsmeten i teskedstora klickar på samma plåt.
  3. Sätt plåten på nedersta falsen i ugnen och grädda marängerna cirka 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna.
  4. Jordgubbssirap: Blanda jordgubbar, strösocker och vaniljsocker i en liten kastrull eller värmetålig skål. Täck med plastfolie. Ställ kastrullen eller skålen i vattenbad.
  5. Låt stå på svag värme cirka 30 minuter (fyll på mer vatten i vattenbadet efter halva tiden om det behövs). Sila.
  6. Vispa grädden. Dela jordgubbar. Lägg marängbotten på ett fat. Varva i minimaränger, vispad grädde och jordgubbar. Garnera med myntan. Sikta över florsockret och servera genast med jordgubbsirap vid sidan om.