Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rosa påsktårta med vaniljkräm & godisägg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Baka bottnarna till tårtan själv eller köp färdiga bottnar. Vill du garnera tårtan med blommor, se till att de är ekologiskt odlade och inte giftiga!

Här hittar du fler recept på påsktårtor och annat påskgott

Ingredienser

8 bitar
  • 1 förpackning tårtbottnar (3 bottnar)

Vaniljkräm

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk maizena
  • 1 msk strösocker
  • 2 stora äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker

Vaniljgrädde

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 250 g färska hallon
  • 3 msk siktat florsocker

Garnering

  • 1 färdigkavlat rosa marsipanlock
  • florsocker
  • godisägg, till exempel marsipan- och/eller chokladägg
  • eventuellt ekologisk odlade ätbara blommor

Så här gör du

  1. Vaniljkräm: Blanda alla ingredienserna till krämen i en rostfri eller släpplätt-kastrull. Sjud på svag värme under vispning till blandningen tjocknat till en kräm, den får inte koka. Låt kallna.
  2. Vispa grädden tjock och smaka av den med vanilj. Rör i hälften av grädden i vaniljkrämen.
  3. Mosa ihop hallon och florsocker grovt med en gaffel.
  4. Bred hallonmoset på en kakbotten och lägg på nästa botten. Bred på vanilj- och gräddkrämen. Lägg på tredje botten och toppa med resten av grädden, bred den runtom och ovanpå tårtan, forma grädden till en jämn kulle.
  5. Snitta marsipanlocket i mitten med en liten vass kniv och vik ner flikarna.
  6. Täck tårtan med marsipan. Jämna till kanterna på marsipanen med en kniv. Garnera med ägg och eventuellt blommor precis inför serveringen.