Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rosa maränger – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 11 st har redan röstat

Lägg ihop marängerna två och två med kräm emellan och förvara i kylskåp till serveringen. Frystorkat hallonpulver hittar du i välsorterade livsmedelbutiker eller i näthandel. Ett recept på oemotståndligt vackra marängkyssar.

Ingredienser

10 dubbla marängkyssar
  • 2 äggvitor
  • 2 dl socker
  • röd hushållsfärg

Kräm

  • 3 msk vispgrädde
  • 75 g vit choklad, hackad
  • 125 g mascarpone

Garnering

  • hallonpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt sockret, cirka 2 msk i taget, under fortsatt vispning. Vispa i hushållsfärg droppvis, till önskad rosa färg.
  3. Spritsa eller klicka smeten till cirka 20 kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Sätt plåten i nedre delen av ugnen och grädda marängerna tills kakorna släpper papperet, cirka 60 minuter.
  5. Låt marängerna kallna på ett galler.
  6. Koka upp grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen är smält. Vispa ihop mascarpone och smält choklad i en bunke.
  7. Lägg ihop marängerna två och två med krämen emellan. Ställ kallt att stelna. Sikta över hallonpulver precis inför serveringen.