Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Romtryffel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Rom och choklad. Det finns ingen bättre kombination. Smakerna hör ihop!

Ingredienser

60 tryfflar
  • 3/4 dl grädde
  • 1/4 dl råsocker
  • 0 ,7 dl mörk rom
  • 300 g mörk choklad

Till dekoration

  • 200 g mörk choklad, tempererad
  • 100 g kvalitetskakao

Så här gör du

  1. Koka upp grädde och socker. Tillsätt rom. Grovhacka 300 g mörk choklad och lägg i en bunke. Tillsätt den varma gräddblandningen. Rör till en jämn smet.
  2. Häll ut chokladen i en form som mäter 20 x 30 cm klädd med bakplåtspapper och ställ för att svalna på en sval plats (ungefär 17 grader) i cirka 8 timmar.
  3. Skär ut 2,5 x 2 cm rektangulära bitar. Smält 200 g choklad i vattenbad eller mikro på lägsta effekt. Låt temperaturen på chokladen stiga till 48 grader. Därefter ska temperaturen sjunka till 27 grader för att slutligen höjas till 30 grader. Om temperaturen blir för hög, rör ner lite finhackad choklad som får smälta ner. Doppa bitarna i chokladen och låt dem stelna. Avsluta med att rulla dem i kakao.