Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Romrussinglass med mandeläpplen och romhonung

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Enkel god dessert som passar perfekt i höstrusket och som advent och juldessert!

Ingredienser

4 portion

Romrussinglass

  • 1,5 dl russin
  • 0,5 dl Alt 1: apelsinjuice+3tsk romextrakt
  • 0,5-1 dl Alt 2: Rom
  • 5 dl uppvispad grädde
  • 1 dl socker
  • 4 äggulor

Stekta äpplen

  • 2 Klyftade äpplen
  • 50 g Finhackad mandel
  • 50 g smör till stekningen
  • 2 msk rörsocker strö över vid stekning

Romhonung

  • 0,5 dl honung
  • Rom efter smák

Servera med

  • uppvispad grädde

Så här gör du

  1. Romrussinglass: Lägg russin i alt 1 eller 2. Låt marinera minst ett par timmar eller över natten. Vispa grädden. Vispa socker och äggulor fluffigt. Blanda samman grädde med äggfluffet och sen de marinerade russinen. Häll ner glassmeten i små formar eller i en stor form. Låt stå i frysen minst 4 timmar. Vid servering av glassen, låt det stå i rumstemperatur cirka 20 minuter för att det ska bli lite krämig!
  2. Blanda honung och rom i en skål och värm i micro till honungen smält. Låt det svalna.
  3. Hetta upp en stekpanna med ordentligt med smör. Lägg ner äppleklyftorna och strö över mandel och socker. När äpplena fått lite färg är det klart. Lägg upp äpplen på en tallrik, kula upp glass, spritsa lite grädde och ringla över romhonungen. Servera, ät och njut!