Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Rom- & nougattryffel

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

15 tryfflar
  • 200 g mörk choklad av bra kvalitet
  • 1/2 dl grädde
  • 2 msk rom
  • 50 g nougat
  • 1/2 msk smör
  • florsocker att rulla tryfflarna i

Så här gör du

  1. Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar.
  2. Dra kastrullen från värmen och bryt ned mindre bitar av chokladen. Rör tills den smält.
  3. Tillsätt rom och smör och rör smeten blank och smidig.
  4. Ställ smeten kallt så den blir fast och går att rulla till bollar.
  5. Gör en grop i mitten på varje boll där en kula av nougat trycks fast.
  6. Kläm åt tryffeln så att all nougat göms inuti den och rulla till en fin boll.
  7. Avsluta med att rulla tryfflarna i florsocker.